Od dzisiaj u mnie zagościł w Syrenie program 1 polskiego radia
Jedyne co zostało to wyszukać odpowiednią antenę. Głośnik mam Unitra Tonsil 15W. Muszę dociąć nową płytę pilśniową na półkę pod ten głośnik.
Podpowiedzcie proszę jak rozwiązać problem anteny. Jaką szukać? Jak ją przeciągnąć od dziury w błotniku do kabiny? Nie znalazłem otworu
Pomógł: 17 razy Dołączył: 19 Mar 2008 Posty: 500 Skąd: Georgenberg
Wysłany: 2015-04-09, 22:29
Supermen napisał/a:
Podpowiedzcie proszę jak rozwiązać problem anteny. Jaką szukać? Jak ją przeciągnąć od dziury w błotniku do kabiny? Nie znalazłem otworu
na obrazku zaznaczone na żółto, miejsce oryginalny fabryczny otwór na kabel antenowy, wyjąć gumkę i już
_________________ jeżdżę Syreną od urodzenia non stop....
To takie małe perpetuom mobile dolnej zwrotnicy, życie po życiu na wieki Syrena http://images77.fotosik.p...87c4a225med.jpg
Panowie - jaką proponujecie antenę? Chodzi o to, że absolutnie nie chcę mieć anteny na zewnątrz (co wiązałoby się z wierceniem otworów w karoserii, bo to kategorycznie odpada).
Myślę o standardowej antenie schowanej pod deską rozdzielczą lub wsuniętą w słupek A.
Co powiecie - będą problemy z odbiorem przy tak ulokowanej antenie?
Dodam, że radio to Safari 1 SMT - 301.
_________________ Czy to Ptak? Samolot? Nie! To Syrena szosą mknie.
Pomógł: 33 razy Dołączył: 02 Maj 2005 Posty: 2000 Skąd: Kraków
Wysłany: 2019-05-17, 19:57
A ja tylko dodam, że w syrenie i tak podczas jazdy nie da się słuchać radia, a przestrojone safari kiepsko ściąga.
Także na postoju to nawet na kawałku drutu posłuchasz.
_________________ ...no i poszedł biedaczysko, po szerokim szukać świecie czegoś, co jest bardzo blisko.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum