[ Dodano: 2009-06-29, 23:13 ]
piaskowanie i malowanie
[ Dodano: 2009-06-29, 23:14 ]
piaskowanie i malowanie 1
[ Dodano: 2009-06-29, 23:15 ]
piaskowanie i malowanie 2
[ Dodano: 2009-06-29, 23:15 ]
piaskowanie i malowanie 3
To która z farb najlepsza? Myślałem o ty clorokauczuku z tego względu aby np kamyczki odbijające się od ramy nie powodowały uszkodzenia farby. Widziałem u kumpla jak tym malował i wyszło to przyzwoicie.maciejowski pisze:marcin459 napisał/a:
Na ramę myślę farbę Chlorokuczukową coś na podobę czarnej twardej gumy.
żadne chlorokauczuki czy inne świnstwa. podkład reaktywny, epoxydowy/akrylowy, baran, lakier.
nie można. tylko i wyłącznie podkład akrylowy lub epoxydowy. to drugie rozwiązanie nie jest zalecane przez producentów po tym jak komuś się zważyło takie połączenie. ale to jest odosobniony przypadek.mp79 pisze:A szpachlę można kłaść na podkład reaktywny?maciejowski pisze:podkład reaktywny, epoxydowy/akrylowy, baran, lakier.
Maksymalne ciśnienie 10 barPONY007 pisze:Jaki masz kompresor?
Tak sam piaskowałem troc hę z tym roboty ale jakoś idzie.danusr20 pisze:dząc po zdjęciach to sam piaskowałeś? Jak tak to jaki masz sprzęt?
Właśnie nie mam osuszacza ani odlejacza. Osuszacz by się przydał ale olejacz się nie nadaje do takiej roboty potrzebny jest wtedy jak pracuje sprężarka pod pneomatyką. Pistoletem którym ja robię jakoś to idzie jeśli nie jest mocno skorodowane jeśli jest to idzie ciężko i trzeba dłużej przytrzymać. A co do sprężarki to wystarczy nawet 3 bary ale ważne aby była wydajna czyli najwięcej powietrza na minute.PONY007 pisze:Twoja bańka bardzo fajna, masz tam odolejacz i osuszacz? Mógłbyś rzucić okiem ile kW ma Twój silnik?