Wysłany: 2018-10-06, 23:52 Remont 104 1972 rok ( Dla niektórych odbudowa...)
Witam wszystkich. W związku z zakupem (wiele lat odkładanym) Syreny 104 będę potrzebował trochę informacji dotyczących tego modelu a zacznę od info na temat blachy na podłogę ,nadkola , progi i podłogę bagażnika. Jakiej grubości powinienem używać ? Jeśli ktoś ma w tym temacie jakieś własne doświadczenia to będę wdzięczny za pomoc. Z racji tego że jestem nowy na forum na razie próbuję się w tym wszystkim związanym z pisaniem połapać więc za jakieś wpadki z mojej strony przepraszam.
_________________ "Syrenę skonstruowaliśmy w warunkach trudnych. Jest ona kompromisem (..) stanowi więc niejako produkt uboczny i tylko w ten sposób mogła się ukazać" Mgr inż. Karol Pionnier
Ostatnio zmieniony przez Kangur 2018-10-07, 23:26, w całości zmieniany 1 raz
Chodzi mi o konkretne wymiary , czyli szerokość na wysokości przednich foteli oraz szerokość i długość pod kanapą. Moja podłoga podczas kupna stała w dwóch kawałkach obok karoserii...jedynie wanna jest w dobrym stanie i chcę ją wykorzystać do odbudowy. Ale wrócę do grubości blach...wszystkie elementy które wymieniłem są z blachy 1,0 ? Nawet progi i wzmocnienie pod podłogą i pod płytą bagażnika ? będę załatwiał blachę więc chcę się upewnić co do wszystkich wymienionych przeze mnie elementów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum