Postaram się tutaj na bieżąco opisywać poszczególne kroki przy remoncie swojej 105l.
Mam 18lat więc wszystkie uwagi / propozycje z chęcią wysłucham
A więc tak... Syrenę kupiłem na jesieni 2011r. zaraz po mojej 18 , bo inaczej nie miałbym za co jej kupić Dałem 1400zł, może i dużo jak na taki stan, ale ważne dla mnie, że ma papiery, i nie musiałem jechać po nią na drugi koniec Polski. A druga sprawa to to, iż Syrena była dość długo w rodzinie, rodzice pożyczyli ją od wujka aby odebrać mnie z porodówki ;p Więc taki sentyment..
Garażu jako tako nie mam, więc przez zimę wszystko stało.
Udało mi się jednak skompletować przez ten okres zimowy części silnikowe tzn.:
nowy wał korbowy, oddałem blok do szlifu,nowe tłoki,nowa głowica,nowy gaźnik, nowa chłodnica i komplet oryginalnych świec z fajkami z epoki
Z blach zgromadziłem (nowe) oba tylne i przednie błotniki, progi ocynkowane i tylny pas.
Dodatkowo kilka pierdół jak tylne lampy + przednie z garnkami i halogeny które dostałem jako gratis, lecz chyba założę okrągłe.
Dodatkowo komplet kluczy i śrubokrętów bo pewnie się przydadzą
Ostatnio zmieniony przez mariusz.w06 2012-09-21, 18:24, w całości zmieniany 1 raz
Brakiem progów się nie przejmuj, wstawi się nowe Źle to nie wygląda tylko woda zrobiła swoje. Środek ładny, tapicerki, no i na siedzeniach pokrowce więc pewnie pod nimi będzie ładnie. Papiery są. Tylko robić
_________________ ''Nie matura, lecz chęć szczera, zrobi z Ciebie oficera''
Witam,
Śledzę wszystkich, którz zabrali sie za remont Syrenki.
Również się zabrałem, ale najpierw za czytanie i uczenie się i podglądznie innych.
Masz może jakieś dalsze fotki
Jest jak najbardziej ok- tak ma być, tak wyglądają ślady po honowaniu
_________________ Robota musi być wykonana dobrze, a nie źle!
http://odrdzewiacz.fora.pl/
Forum ODRDZEWIACZ pojazdy zabytkowe- rzemiosło, fotoporadniki, techniki renowacji,odnawianie krok po kroku, remonty, technologie www.facebook.com/ForumOdrdzewiacz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum