Endriu, oryginał na 100%, porównaliśmy z archiwalnymi zdjęciami. Z Mikrusami było tak, że dział zaopatrzenia WSK Mielec kupował niektóre elementy partiami u zewnętrznych dostawców. I tych zamków kupiono tyle, żeby starczyły na serię próbną. Później była zmiana (nie wiem czy u dostawcy czy WSK zamawiało już gdzie indziej) i dalsze Mikrusy mają inne zamki (zresztą też modyfikowane z czasem, ale nie zewnętrznie).
_________________ Poszukuję informacji i części do polskich przedwojennych pojazdów.
ok - pytałem - bo na mikrusach to się nie znam
Z tego co jednak zauważyłem, to klamka wewnętrzna w mikrusie siedzi jakby w samym zamku - a ten zamek z katalogu ma dodatkowe ramię, które tę klamkę odsuwa
zapraszam do kontaktu pm jeżeli ktoś jest zainteresowany nietypowymi klamkami montowanymi w prototypowych Syrenach - mamy małą bombę w temacie Syreny Sport
_________________ "musimy walczyć z Mazurem, ma sponsora." - prezes sponsorowanej Fundacji im. Cezarego Nawrota
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum