POLITYKA PRYWATNOŚCI
www.syrena.nekla.eu FORUM SYRENIARZY
Forum miłośników pozytywnie zakręconych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Problem z begami syrena 105.
Autor Wiadomość
Mroziu88 



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 12 Lis 2018
Posty: 51
Skąd: Piekary Slaskie
Wysłany: 2020-12-29, 22:28   Problem z begami syrena 105.

Witam
Mianowicie mam taki problem z biegami,ze na wylaczonym silniku wchodzi bez problemu . Na zimnym zalaczonym wsteczny wchodzi poprawnie a 1 i 2 z delikatnym oporem . Ale jak silnik nabierze temp to wsteczny wchodzi z zgrzytem,a 1 i 2 nie chca wskoczyc tak jakby byla blokada. Brak jest zgrzytow przy wrzucaniu. Ma ktoś jakies sugestie co sprawdzic?
Pozdrawiam
 
syreniarz1992 



Pomógł: 13 razy
Dołączył: 24 Sty 2005
Posty: 2600
Skąd: Kraków
Wysłany: 2020-12-30, 09:50   

zacząłbym od naciągnięcia linki sprzęgła. Jeśli problem zniknie i wróci, to wymieniłbym linkę.
 
 
Mroziu88 



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 12 Lis 2018
Posty: 51
Skąd: Piekary Slaskie
Wysłany: 2020-12-30, 10:41   

Dzis akurat bede wkladal stara linke bo zamiennik od Pana Skedy zaczął sie strzepic po paru miesiacach użytkownika.
 
Babcia 
stare maszyny


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 01 Paź 2018
Posty: 300
Skąd: Czerwonak
Wysłany: 2020-12-30, 11:12   

Pytanie...czy problem zaczął się po jakiejś naprawie ?... nagle ?...A może stopniowo narastał ?...
_________________
Junak M1o Syrena 104
mój mail: panbabcia@o2.pl
 
Mroziu88 



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 12 Lis 2018
Posty: 51
Skąd: Piekary Slaskie
Wysłany: 2020-12-30, 11:35   

. Zauwazlem to teraz podczas lawiny awarii pod rzad ktore mialem w zeszlym tygodniu. Wczesniej nie bylo to specjalnie wyczuwalne.
 
Babcia 
stare maszyny


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 01 Paź 2018
Posty: 300
Skąd: Czerwonak
Wysłany: 2020-12-30, 16:31   

Czy podczas próby włączenia tych biegów następuje szarpnięcie i auto chce ruszyć, czy tylko jest problem z włączeniem biegów i jeśli się to uda to auto rusza normalnie ?
_________________
Junak M1o Syrena 104
mój mail: panbabcia@o2.pl
 
Mroziu88 



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 12 Lis 2018
Posty: 51
Skąd: Piekary Slaskie
Wysłany: 2020-12-30, 17:00   

Nie ma efektu slabo naciagnietej Linki, ze auto ciagnie po nacisnieciu sprzegla. 1 i 2 nie chca wejsc tak jakby nie ten tor. A wsteczny na źimno wchodzi, a po rozgrzaniu przestaje wchodzić bez zgrzytu.
 
Babcia 
stare maszyny


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 01 Paź 2018
Posty: 300
Skąd: Czerwonak
Wysłany: 2020-12-30, 17:29   

Zgrzyt oznacza brak rozłączenia silnika od skrzyni więc może coś dziać się z dociskiem lub tarczką sprzęgła ewentualnie synchronizatory skrzyni. Jeśli chodzi o 1 i 2 bieg to może wystarczy regulacja dźwigienek lub linki biegów.
_________________
Junak M1o Syrena 104
mój mail: panbabcia@o2.pl
 
Mroziu88 



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 12 Lis 2018
Posty: 51
Skąd: Piekary Slaskie
Wysłany: 2020-12-31, 07:14   

A więc problemem najprawdopodbniej okazala sie linka zakupiona pol roku temu..
Jej wyglad na zdjeciu. Plus jeszcze jest postrzepiona od strony sruby z nakretka.
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template Acid v 0.4 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne fixing Program do sklepu

Szybki dostęp:
www.syrena.nekla.pl www.syrenabielsko.pl syrenalaminat.prv.pl fsomoto.xip.pl fsoautoklub.pl fsocarteam.xip.pl www.syrenki.friko.pl aparatos.prv.pl www.syrenki.prv.pl www.jaro19.prv.pl www.syrenka.frankiego.prv.pl syrena.warszawa.pl www.syrena.republika.pl Forum Klubu Wartburga Forum Polskiej Motoryzacji Ocalmy wspomnienia Portal Miłośników Pojazdów Zabytkowych
REKLAMA

samochody zabytkowe

BANERY